29 Kasım 2010 Pazartesi

Hızlı ve Etkili Okuma Eğitimi Ve Düşüncelerim..

,

Hızlı ve Etkili Okuma Eğitimi Nedir?

Hızlı Okuma Kursu ve Teknikleri Hakkında Röportaj-hizli-okuma-kursu-jpg  İnternette gezinirken böyle bir şeye rast geleceğimi düşünmemiştim.1dakikada 5-6 sayfa 1 saatte de 300 sflik bir kitabın okunmasından bahsediyorlar.Yahu kitap okumak zevk işidir.Yani ben açıkçası çok katılmıyorum hızlı okuma etkinlik fikrine.Bilmiyorum siz nasıl düşünüyorsunuz.Yorumlarınızı anasayfadaki anketimize bekliyorum.


Üst düzey bir yöneticinin sadece iş gündemini takip edebilmesi için haftada bir milyon kelime okuması gerektiğini ve bir öğrencinin okul hayatı boyunca öğrendiği bilgilerin yüzde 85'ini okuma vasıtasıyla edindiğini biliyor muydunuz?
Okumanın hayatımızda bu kadar önemli bir yeri varken daha hızlı okuyarak vaktimizi daha verimli kullanabiliriz. Hızlı okuma konusunda Türkiye’deki en başarılı ve en ekonomik hızlı okuma eğitimini veren Nevart Akademi ile gerçekleştirdiğimiz söyleşide sizlerin merak ettiklerinizi sorduk.

Nüve Haber: Hızlı okuma nedir?


Nevart Akademi:
Hızlı okuma her şeyden önce okumayı sevmek, okumaktan zevk almaktır.
Yavaş okuyan bir kimse okumaktan zevk almaz ya da çok az zevk alır. Sayfalar arasında, dinlenebilmek için sürekli olarak yeni konu başlıkları arar. Halbuki hızlı okuyan biri bilir ki, kitabı daha iyi anlayarak okumak hiç de zor değildir.

Nüve Haber: Normal düzeyde okuyan biri bu eğitimi aldıktan sonra okuma hızında nasıl bir değişim öngörüyorsunuz?


Nevart Akademi:
Normal düzeyde okuyan biri kendi kişisel çalışmalarına da bağlı olmakla birlikte 1 dakikada 5-6 sayfa okuyabilecek düzeye geliyor. Bu da şu anlama gelir: 300 sayfalık bir kitabı 1 saatte bitirmiş oluyorsunuz.

Nüve Haber: Yani günlerce okuyacağım diye çantamızda taşıdığımız kitabı akşam uyumadan önce okuyup bitirmemiz mümkün!


Nevart Akademi:
Kesinlikle… Zaten amacımız da bu düzeye gelerek farklı işlerimizde de bu yeteneğimizden faydalanmak…

Nüve haber: Farklı işler derken ne kastediyorsunuz, bize biraz açar mısınız?


Nevart Akademi:
Mesela bir öğrencisiniz, eğitim hayatınız boyunca edindiğiniz bilgilerin %85’ini okuyarak elde ediyorsunuz. Hızlı okuduğunuz varsayın… %85 neden 2-3 katına çıkmasın. Ayrıca sınavlarda zamanla yarışıp, doğru cevapları vermek gerekiyor. Okuma hızını artırdığınız takdirde sınavınız çok hızlı bir şekilde tamamlayıp arta kalan zamanda yanıtlarınızı kontrol etmek için fırsatınız olacaktır.

Nüve Haber: Öğrenciler için gerçekten çok gerekli olduğu kesin… Peki çalışanlar bu eğitimi alırsa hangi konularda yarar sağlayacak?


Nevart Akademi:
Üst düzey bir yöneticinin sadece iş gündemini takip edebilmesi için haftada bir milyon kelime okuması gerektiğini biliyor muydunuz? Hızlı okuduğunuz takdirde vaktinizi çok daha verimli kullanıp farklı alanlar için kendinize vakit ayırabileceksiniz.

Nüve Haber: Peki, bu eğitimi almadan da kendimizi geliştiremez miyiz?


Nevart Akademi:
Tabii ki geliştirebilirsiniz… Sesli okumak, içten sesli okumak, kelime kelime okumak, parmakla-kalemle takip ederek okumak, okuduklarımızı tekrar okumak gibi alışkanlıklarımızın önüne geçebilirsek!

Nüve Haber: Bu söylediğiniz alışkanlıklardan vazgeçmemiz yeterli mi? Siz nasıl bir eğitim veriyorsunuz?


Nevart Akademi:
Hızlı okuyabilmek için görsel algılama becerimizin gelişmesi gerekiyor. Bunun için de göz kaslarının ve fotografik algılama yeteneğini geliştirmemiz gerekiyor. Biz bunun eğitiminin yanı sıra göz egzersizleriyle, konstantrasyon ve odaklanma çalışmalarıyla destekleyerek hızlı okuma eğitmini veriyoruz. Bu süreçte de öğrencinin göz hareketlerini takip ederek yanlış alışkanlıklarından vazgeçirmeye çalışıyoruz.
Nüve Haber: Verdiğiniz bu eğitimle başka hangi konularda gelişmiş oluyoruz?


Nevart Akademi:
Eğitim gözün görme alanını genişletme, hızlı algılama ve konsantrasyon sağlamak ile ilgili konularda verildiği için sadece okumanız hızlanmıyor, aynı zamanda görsel zekanız gelişmiş oluyor. Bu sebeple güzel sanatlar fakültelerine hazırlanan ya da sanat ve tasarımla ilgili bölümlerde okuyanlar için yararlı bir çalışma sağlanmış oluyor.

Nüve Haber:
Eğitim ücretleriniz ve saatleri hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Nevart Akademi:
Eğitimlerimiz 15-16 saatlik bir süreçte tamamlanmaktadır. Hiçbir şekilde kâr amacı gütmeden, okuma sevgisini kazandırma adına üstümüze düşen ne varsa yapmaya çalışıyoruz. Ücretlerimiz piyasada bu eğitimi veren kurumların en az yarı fiyatı kadar. Ayrıntılı bilgi için
http://www.nevart.net adresinden ya da 0312 439 90 71 no’lu telefondan bu takıma ulaşabilirsiniz.

0 yorum to “Hızlı ve Etkili Okuma Eğitimi Ve Düşüncelerim..”

Yorum Gönder

Destekçilerim.

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ZC_qiWUzR7GtJM:http://img138.imageshack.us/img138/9834/imt.png

Duyurular

  • Sitemiz en iyi Mozilla Firefox internet tarayıcısında görünür.
Sosyofikir Hizmet Noktası Sadece Bu Platform'da Mevcuttur.